Originalna Dimenzija Guma OE

Kada je reč o gumama, proizvođači automobila obično nabavljaju OE gume od bar dva proizvođača guma. Sam proces obezbeđivanja guma za poseban model automobila naziva se homologacija, može da traje i do dve godine i predstavlja složen niz aktivnosti koje se odvijaju između fabrike guma i fabrike automobila.

Udobnost i performanse gume u direktnoj su vezi sa sveukupnom vozačevom ocenom o vozilu. Gume originalnih dimenzija igraju važnu ulogu u postizanju željenog komfora i karakeristika vozila i izuzetno utiču na „karakter“ istog. Proizvođači automobila shvataju da nema razloga da troše milione i milione evra na razvoj voznih i upravljačkih kvaliteta za ogibljenje, ukoliko gume na vozilu nisu u stanju da to isprate. To je kao rezultat donelo potpuno nov dizajn guma ili modifikovane verzije postojećeg dizajna, projektovane za svaki novi model i komercijalno vozilo od samog početka razvoja vozila. Današnja vozila su lakša, ekonomičnija i upravljivija od onih koja su se proizvodila pre deceniju. To je uticalo na smanjenje težine guma i otpora pri rotaciji, dok se intenzivno radilo na poboljšanju voznih karakeristika.

Moderni materijali i proizvodne tehnologije koje gumama daju mnoge poželjne osobine u direktnom su sukobu sa drugim karakteristikama. Na primer, čvrsta smesa gume koja obezbeđuje više pređenih kilometara i smanjuje otpor pri kotrljanju, takođe smanjuje i priananje. Agresivan dizajn gazećeg sloja otporan je na akvaplaning i omogućava odlično prianjanje na snegu, čini gumu bučnijom. Krut bočni zid na gumi obezbeđuje stabilnost pri velikim brzinama ali smanjuje udobnost u vožnji. Ovi suprotstavljeni ciljevi zahtevaju kombinovanje i balansiranje između udobnosti i performansi gume sve dok se ne optimiziju za originalnu dimenziju guma.

Svaki proizvođač automobila ima priorioritetne oblasti na kojima više radi da bi proizveo vozilo koje će zadovoljiti potrebe vozača. Na primer, kompanija koja proizvodi ekonomična vozila staviće akcenat na vuču, a manje će obratiti pažnju na smanjenje otpora pri rotaciji. Iako je krajnji cilj proizvođača guma da razvije tehnologiju koja će omogućiti poboljšanu udobnost i performanse na svim nivoima u odnosu na originalnu gumu, često su u stanju samo da prošire mogućnosti gume u nekoliko oblasti, bez stvaranja kompromisa koji bi rezultirao slabijim performansama u drugim oblastima.

NAJPOVOLJNIJE<br/>AUTO GUME

NAJPOVOLJNIJE
AUTO GUME

LETNJE GUME
ZIMSKE GUME
GUME NA AKCIJI

Onlinegume koristi kolačiće i poštuje vašu privatnost! Kolačiće koristimo u razne svrhe kao što su funkcionalnost web stranice, što bolje korisničko iskustvo, statistika. Nastavljajući svoju posetu na našoj web stranici, pristajete na to da koristimo kolačiće, ali ne i lične podatke.